Varför måste man flyttstäda?

På gymnasiet hade jag en mattelärare som frågade oss vad 1+1 var och alla sade självsäkert att det var två. Han bara log och ställde följdfrågan: "är ni verkligen helt säkra på det?" och tog sedan ett glas vatten och hällde i ett redan fullt glas med vatten. 

Det han ville bevisa var att allt inte är så enkelt som man kanske vill tro och att det är viktigt att ifrågasätta det som alla tar för sanning. Hans lilla experiment är något jag tänker på då och då, och speciellt när det kommer till sånt som alla VET att man måste göra. Som att flyttstäda, varför ska man göra det? 

Inte kul att flytta in i ett smutsigt hem

Jag vet ju att ingen vill flytta in i ett nytt hem som är smutsigt, det säger ju sig självt. Det jag ifrågasätter är varför jag ska städa. Jag betalar ju hyra för lägenheten och då borde man ju kunna få den servicen att hyresvärden ser till att hyra in städfirma för flyttstädning. De är ju oftast aldrig nöjda med första städningen ändå och då kan de väl ordna det själva?

Jag kanske har helt fel men det får man ha! Jag vädrar ju bara en åsikt som skulle ge mer jobb åt våra städfirmor i landet - och som skulle bespara oss en massa städning. För det man helst vill är ju att börja inreda sitt nya hem, inte åka tillbaka för att svabba! 

4 Jul 2022