Mysigt med en dekorationsbrasa

Du som inte har möjligheten att installera en äkta öppen spis, brasa eller kamin, du kan satsa på en så kallad dekorationsbrasa. Den drivs med el och flera av dem har även värmeelement i sig, så att de även avger en skön värme. Besök bästaprodukterna.com för att jämföra flera bra modeller av dekorationsbrasor. 

Dekorationsbrasor finns med olika utseenden och designing. Det finns både golvstående modeller och väggmonterade modeller samt att det även finns infällbara varianter och insatser.

Det finns idag många naturtrogna dekorationsbrasor. De kan bland annat med hjälp av vattenånga, halogen och LED ge en realistisk illusion av verklig eld, så kallade ångbrasor. 

Det finns även de varianter där lågor kan skapas, via el, alkoholgelé eller gasol.

Olika varianter av dekorationsbrasor

En variant av dekorationsbrasa, det är den med alkoholgelé, eller alkogel. Denna gelé brukar oftast gå att köpa mer av, på burk och de finns mer eller utan sprakande ljud. Köp gärna till vedträn i eldfast sten och placera framför den brinnande gelén. Det blir då en mer äkta känsla.

En annan variant är den med gasol. Dessa går oftast att justera med en fjärrkontroll. En del gasolbrasor kräver viss ventilation i form av avgaskanaler som dras genom ytterväggen.

Det finns även elektriska dekorationsbrasor, som ger mys och värme i ett. Man brukar säga att en elektrisk braskamin drar ungefär 1.5 kW i timmen när kaminen är inställd på hög värme.

För bra spridning av värmen från din dekorationsbrasa, se till att använda en fläkt där brasan placeras.

25 Dec 2022