Fungerar kollagen kapslar?

Något som har blivit allt mer populärt det är att inta kollagen kapslar. På Fitnessfrank kan du jämföra olika alternativ. Kollagen representerar en familj av proteiner som finns i kroppen som tillhandahåller de flesta av våra bindvävs strukturella komponenter: ligament, senor, brosk och hud. När vi blir äldre, så minskas kroppens egen produktion av detta ämne. 

Kollagen kan vara bra att ta om det är så att du märker att du får stelare leder, eller att din hud börjar bli slappare. 

Livsmedel som innehåller kollagen

Livsmedel som innehåller gelatin, såsom benbuljong, ger kollagen. Gelatin är ett proteinämne som härrör från kollagen som har bearbetats  Kollagen finns i djurens bindväv. Således är livsmedel som kycklingskinn, fläskskinn, nötkött och fisk källor till kollagen.

Vitamin C är avgörande för kollagensyntesen, så du bör också vara säker på att äta mat som är rik på detta vitamin, såsom citrusfrukter, broccoli och paprika.

Dock finns det inga bevis på att du genom att äta kollagenrik mat hjälper till att öka kollagennivåerna i din kropp, eftersom de kanske inte har samma fördelar som kosttillskott.

Hitta rätt kollagen tillskott för dig

Om du vill testa att äta tillskott med kollagen, så kan du välja att använda dig av kapslar men det finns även i pulverform. Du kan läsa på mer om det samt även jämföra olika tillskott. Det för att hitta ett du tycker du passar just dig och dina vanor.

8 Apr 2023